Kulinaria

Zupa jabłkowa z serem feta
WYTRAWNA ZUPA JABŁKOWA Z SEREM FETA I PIECZONĄ PAPRYKĄ
- duże jabłka – 4 sztuki
- seler korzeniowy - 0,20 dag
-pietruszka - 1 sztuka
-masło - 2 łyżki
- kostki rosołowe - 2 sztuki
-sok z cytryny
-sól ,pieprz do smaku
- ser feta
-3 kolory papryki
Obraną pietruszkę i selera kroimy w drobną kostkę ,smażymy warzywa na maśle około 5 minut Następnie zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości .Obrane pokrojone w ćwiartki jabłka wrzucamy do warzyw ,zalewamy bulionem z rozpuszczonych rosołków i gotujemy aż jabłka będą miękkie .Całość blenderujemy .Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę ,trzy kolory kroimy na cieniutkie paseczki i podsmażamy na maśle ,gdy zmięknie wkładamy na chwilę do piekarnika żeby nabrała chrupkości. Zupę podajemy z pokrojonym w drobną kostkę serem i posypujemy kolorową papryką .
Iwona S. z Koło Gospodyń Wiejskich w Przyłęku Dużym
Lucyna R. z Koło Gospodyń Wiejskich Zwola
ciekawy przepis na pewno zrobię taką zupę
5 lis 2016, 21:35:40
Monika B. z Koło Gospodyń Wiejskich w Przyłęku Dużym
Jest przepyszna :)
7 gru 2016, 19:15:59
Gabriela L. z Koło Gospodyń Wiejskich Wieszkowianki -Wieszki
super przepis - gratulacje
29 sty 2017, 19:44:06