Kulinaria
Zawijane
Zawijane na każdą okazję
Potrzebujemy mięso od szynki lub łopatki albo wołowinę, kiełbasę lub boczek, ogórki kiszone, cebulę, paprykę, pieczarki i oczywiście musztardę najlepiej sarepską, no i po paseczku chleba do skejenia całości, może być razowy ostatecznie biały, a na koniec sól, pieprz oraz odrobinę jarzynki.
Wykonanie : pokroić mięso w plastry, rozbić, posmarować musztardą, pokroić w paski pozostałe składniki i układać na mięsie. Zwinąć ,mocno ścisnąć ,lekko posypać przyprawami i obtoczyć w mące. Obsmażyć na gorącym tłuszczu, wlać wodę, dodać ziele angielskie, liść laurowy i dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa w zależności jakie użyjemy.
Pozdrawiam
H.Miłek
Elżbieta N. z Koło Gospodyń Wiejskich Kłocko
Stanisława C. z Stowarzyszenie Koło Gospodyń "Razem"w Troszynie
WYGLĄDA APETYCZNIE -SPRÓBUJEMY ZROBIĆ -MOŻEMY
13 kwi 2016, 08:06:05
Hiacenta M.
Zrobione ,pyszne-naprawdę na każdą okazję
2 kwi 2016, 17:16:30