O nas
XX edycja „Nasze Kulinarne Dziedzictwo
W minioną niedzielę 20.06.2021 r mogliście spotkać KGW ze Skarżyska Kościelnego w Tokarni w Muzeum Wsi Kieleckiej , gdzie braliśmy udział, w jubileuszowym finale XX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Celem konkursu było promowanie a potraw, przygotowywanych zgodnie z tradycją kuchni regionalnej. Nasza ekipa promował „Topinambur kiszony" i „Topinambur marynowany w miodzie" Nasze stoisko odwiedziło wielu znakomitych gości : Marszałek województwa Andrzej Bętkowski , Wicemarszałek Renata Janik ,Marek Jońca, Dyrektor ARIMR Józef Cepil , Dyrektor ŚODR w Modliszewicach Jerzy Pośpiech, Dyrektor Wsi Kieleckiej w Tokarni Tadeusz Sikora ,dyrektor KOWR Jacek Toś , przedstawiciele Dzielnego Wojaka Szwejka i inni .Promowaliśmy również kwartalnik Moja Wieś . Cieszymy się że nasze wyroby bardzo smakowały mieliśmy również stoisko z rękodziełami naszej koleżanki z KGW Anieli Śledż. Macie ochotę, na chwile przenieść się do Tokarni i zobaczyć co jeszcze ciekawego się działo ,zapraszamy do naszej relacji. https://www.facebook.com/kgwSkarzyskoKoscielne/photos/pcb.542848083791132/542682347141039/