Kulinaria
Surówka z białej kapusty Ali
Surówka z białej kapusty Ali
1 1/2 kg kapusty
2 marchewki
ok 4dkg cukru
1 cebula
zalewa
0,25 szklanki oleju
0,25 szklanki cukru
0,25 szklanki octu
1 łyżka soli
Wykonanie
Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce,cebulę pokroić w piórka wszystkie składniki wymieszać zasypać 4 dkg cukru odstawić na parę minut.Następnie zagotować zalewę z podanych składników i gorącą zalewą zalać surówkę wymieszać dokładnie i gotowe.Polecam podawać z mięsem np.schabowy plus frytki
Alina K. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym
Anna J. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym
Polecam sama przygotowuję surówkę, który przepis podała nasza pani przewodnicząca surówka jest pyszna i szybko się ją robi .
2 lut 2016, 18:24:43
Gall Anonim
To na obiad do Teściów przygotuję, jeśli nie wymaga czasu ;) Może i dodatkowo zaplusuję
3 lut 2016, 12:39:37
Anna J. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym
Pani Ewo na pewno Pani zaplusuje u Teściów. Coraz więcej pań dodaje artykuły na portalu to efekt kursu komputerowego, na który uczęszczają nasze panie.Pozdrawiamy serdecznie
3 lut 2016, 18:14:04
Regina D. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym
Już przekonałam się że jest smaczna. Robi się ją błyskawicznie.
4 lut 2016, 21:40:11