Kulinaria
przepis
Zupa rybna.
Składniki:2 głowy karpia, ogon, płetwy, 200g wołoszczyzny, 60g masła, 60g mąki, ząbek czosnku, 1lisc laurowy, 3 ziela angielskie,natka pietruszki.
Wykonanie
Umyte głowy, ogon, płetwy +liść laurowy, ziele angielskieoraz czosnek zalać wodą i gotować do miękości.Przecedzić.Do wywaru dodać warzywa starte na grubych oczkach osolić doprawić vegetą, imbirem. Gotować do miękości zaprawić zasmażką wrzucić obrane mięso z karpia posypać natką pietruszki.SMACZNEGO!
Maria P. z Koło Gospodyń Wiejskich Zaborze
Maria P. z Koło Gospodyń Wiejskich Zaborze
ok
15 lis 2015, 00:37:55
Maria P. z Koło Gospodyń Wiejskich Zaborze
jesteście super
15 lis 2015, 00:38:31
Maria P. z Koło Gospodyń Wiejskich Zaborze
smacznego.;;
19 lis 2015, 17:27:03