Kulinaria
Pierogi Aliny !
Na Gminnych Dożynkach w Strzelinie, członkinie KGW Biały Kościół handlowały pierogami z kaszy jęczmiennej i kurczaka.:Przepis : 2 piersi z kurczaka,1 woreczek kaszy jęczmiennej,2 cebule,ząbek czosnku,sol,pieprz szczypta ostrej papryki czerwonej,1 jajko,jedno białko. Wykonanie : Ugotować kaszę jęczmienną,pierś pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z cebulą Do kaszy dodać podsmażone mięso z cebulą,wyciśnięty przez praskę czosnek,sol,pieprz,paprykę oraz jajko i 1 białko,dobrze wymieszać.
Ciasto : w/g własnego przepisu. Wrzucić na wrzącą wodę,gotowac 5 min.Okrasa w/g gustu ......Smacznego!
Maria J. z Koło Gospodyń Wiejskich Biały Kościół
Alina P. z Koło Gospodyń Wiejskich Biały Kościół
Smacznego życzę.....
18 wrz 2016, 21:25:02
Gall Anonim
Dziękujemy za przepis!
19 wrz 2016, 09:06:16