Kulinaria
PASZTET Z KRÓLIKA
PASZTET Z KRÓLIKA
Składniki:
- 1 królik
- 3 marchwie
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 1 jajko
- garść suszonych grzybów
- 1 czerstwa bułka
- 30 dkg wątróbki drobiowej
- 0.5 kg podgardla
- majeranek, pieprz, sól
Przygotowanie:
Królika, podgardle, warzywa gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy wątróbkę. Po zagotowaniu wszystkich składników pozostawiamy je do ostygnięcia. Ostudzone przekręcamy przez maszynkę do mielenia. Bułkę moczymy w wywarze i dodajemy do zmielonej masy. Wbijamy też jajko, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem - wszystko dokładnie wyrabiamy. Kładziemy do formy i pieczemy w 180 topnich przez około 45 minut. Podajemy z chrzanem lub żurawiną.
SMACZNEGO!!!
Grażyna G. z Koło Gospodyń Wiejskich w Podstole
Józefa S. z Stowarzyszenie Kobiet "Gosposiada" Jasienica Rosielna
Dziękujemy za przepis -bardzo smaczne życzymy dalszych sukcesów
31 maj 2017, 22:41:49