Kulinaria
Keczup z cukini
Keczup z cukini
1,5-2 kg cukini obranej
0,5 kg cebuli
1 łyżka soli
1 łyżeczka pieprzu (niecała)
1 łyżeczka papryki ostrej ( według uznania)
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazyli
2 szkl. cukru
1 szkl octu
3 koncentraty pomidorowe 200g "Pudliszki"
Cukinię pokroić z cebulą, nasolić i podgrzewać. Gdy zmięknie zmiksować blenderem. Dodać resztę składników i zagotować ( ja gotuję aż trochę zgęstnieje).
Przełożyć do słoików i pasteryzować.
Anna K. z Koło Gospodyń Wiejskich Stasiówka
Gall Anonim
bardzo dziękujemy za przepis! na pewno będzie świetnym dodatkiem do zapiekanek
27 lip 2016, 09:22:35