Kulinaria

Jajka z pieczarkami
JAJKA Z PIECZARKAMI
Składniki: 12 jajek (może być więcej wg uznania), 200 g pieczarek, drobno posiekana lub starta gotowana marchewka, 1-2 łyżki majonezu,1-2 łyżki oleju, sól, pieprz, szczypiorek.
Przygotowanie: jajka gotujemy na twardo. Pieczarki ścieramy na tarce o małych oczkach i smażymy na oleju. Dodajemy marchewkę, doprawiamy do smaku. Studzimy. Ugotowane i ostudzone jajka obieramy i przekrawamy na pół wzdłuż. Żółtka dodajemy do wystudzonych pieczarek, mieszamy z majonezem na dość gładką masę. Można jeszcze doprawić do smaku wg potrzeb. Nakładamy na białka i dekorujemy szczypiorkiem, majonezem lub wg uznania.
Paulina C. z Koło Gospodyń Wiejskich w Bajdach