Kulinaria

Jabłko z kaszanką
PIECZONE JABŁKO NADZIEWANE KASZANKĄ
- jabłka duże - 4 sztuki
-kaszanka – 0,20 dag
- ząbek czosnku
-cebula czerwona – 1 sztuka
-papryka czerwona -1 mała sztuka
-olej do smażenia
-wino czerwone – 100 ml
Sól, pieprz ,majeranek do smaku
Jabłka umyć , ściąć górę i wydrążyć gniazda nasienne .Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i paprykę, dodajemy obraną kaszankę ,smażymy ,dolewamy wina i doprawiamy do smaku . Tak przygotowaną kaszanką napełniamy jabłka . Pieczemy w piekarniku około 15 min. w temp. 180 stopni. Dekorujemy świeżym tymiankiem.
Iwona S. z Koło Gospodyń Wiejskich w Przyłęku Dużym
Gall Anonim
Pychota!!!
5 lis 2016, 22:56:22