Kulinaria
flaczki z boczniaka
WITAM
Flaczki z boczniaków
składniki
0,70kg boczniaków (muszą być białe wtedy mamy pewność że są świeże
porcja rosołowa
włoszczyzna
przyprawy : sól ,pieprz,majeranek,gałka muszkatołowa,magi do smaku
grzyby myjemy krojmu w drobne paseczki i gotujemy z porcją rosołową i włoszczyzną ok,40 min.
przygotowywujemy zasmażkę o brązowym kolorze i dodajemy do flaczków
gotujemy jeszcze chwilę tak aby zasmażka dobrze połączyła się z potrawą
smakują wyśmienicie można też ugotować na wywarze z włoszczyzny i mamy potrawę postną
polecam HALINA S M A C Z N E G O!!
Halina M. z Koło Gospodyń Wiejskich Żądło
Magdalena S.
Pani Halino - czy może Pani napisać jeszcze jak robimy zasmażkę? Cała redakcja bardzo zainteresowała się Pani przepisem, dlatego chcemy znać go dokładniej:)
8 lis 2015, 15:09:02