Kulinaria
Domowa wędlinka
Pewnego pięknego dnia, stwierdziłam, że dość już mam jedzenia wędlin różniących się tylko ceną i nazwą. Zakupiłam sobie urządzenie - choć to raczej za duże słowo, bo to po prostu rodzaj garnka,w którym parzymy wędlinkę, a nosi nazwę szynkowar. Na początek poszperałam w internecie, by zrozumieć " z czym to się je ". Teraz już mogę sama tworzyć to, na co mam ochotę. Pewnie, że fajnie byłoby taką wędzoną szyneczkę pokosztować, ale nie każdy ma takie możliwości, nawet mieszkając na wsi. Szynkowar to niezła alternatywa dla tych, co chcą i lubią zjeść inaczej. Na zdjęciach szynkowar i kilka z moich wędlinek, między innymi rolada boczkowa, szynka w całości, wędlina drobiowo wieprzowa, mielonka wieprzowo - indycza. Zaraziłam juz tym pomysłem, całkiem spore grono osób, więc z czystym sumieniem polecam :)
Bożena W. z Koło Gospodyń Wiejskich w Podłężu
Gall Anonim
Wędliny wyglądają pysznie :)
23 lut 2016, 21:03:59