Kulinaria
czernina ze śliwkami i rodzynkami
Czernina ze śliwkami i rodzynkami Przygotować składniki:podroby gesie lub kacze(żołądki , serca, watrobki po 1 szt na osobę. Średni seler, marchew.rodzynki 100g, , śliwki suszone ok.100g.krew 100 -150ml.sol, cukier, ocet, ,mąka 2 łyżki. , majeranek.Z podrobow po oczyszczeniu i obranych warzyw ugotować rosół.wywar przecedzic, podroby i wloszczyzne pokroić w kostkę, krew wlac do garnuszka dolac wody i mąki i zagescic czernine .Dodac pokrojone warzywa ,podroby , sliwki , rodzynki.Dosmaczyc octem, cukrem, majerankiem ew solą. Smacznego . podawać z makaronem swiderki.
Irena J. z Koło Gospodyń Wiejskich Zwola
Władysława K. z Koło Gospodyń Wiejskich Zwola
Moja ulubiona zupka
13 lut 2017, 22:37:42